Personvernerklæring

Sist oppdatert: Juni 2018

Vi i Styletime er opptatt av at du som bruker skal ha god oversikt over hvilke opplysninger vi samler inn om deg, hvorfor vi gjør det og hvordan disse opplysningene benyttes. Denne erklæringen omhandler derfor hvilke data vi samler inn, hva de brukes til, hvem som har tilgang, og dine rettigheter, blant annet til å ta ut og slette dine personlige data hos oss.

Styletime er ikke en egen juridisk enhet men et varemerke som eies av Lets deal AS (org nr: 996 488 713). Når det i denne erklæringen refereres til Styletime som behandlingsansvarlig for personopplysninger (“data controller”) ved bruk av Styletime, menes det derfor Lets deal AS.

Behandlingsansvarlige

Når du som bruker benytter deg av Styletime for å bestille time, enten via vår nettside, vår app eller via vårt online bestillingssystem på hjemmesiden eller Facebook-siden til en salong, gir du både Styletime og salongen du bestiller hos tilgang til opplysninger om deg.

Styletime og salongene du finner hos oss er begge sammen behandlingsansvarlige for dine personlige opplysninger og du som bruker kan selv henvende deg til oss eller til salongen for å utøve dine rettigheter. Bestiller du time gjennom Styletime hos flere salonger vil disse salongene separat registrere de data du oppgir. Dersom du for eksempel ønsker å fjerne dine data fra alle salonger du har bestilt på gjør du dette enklest mulig gjennom å benytte deg av kontaktinformasjonen nedenfor, i avsnittet som omhandler dine rettigheter.

Styletime er en del av Schibsted Media Group konsernet, og tjenesten tilbyr derfor også innlogging med en Schibsted account. Personopplysningsansvarlig for din SPID account er Schibsted Norge. Om du vil lese mer om Schibsted Norge sin behandling av personopplysninger kan du gjøre det her: https://info.privacy.schibsted.com/no/

Hvorfor henter vi inn dine personopplysninger - en introduksjon

Innsamling av personlige opplysninger er viktig av flere årsaker. Først og fremst er det viktig at salongen du bestiller time hos får beskjed om tidspunkt og behandlingen du ønsker, samt gi mulighet til å kontakte deg angående din bestilling, for eksempel dersom det skulle bli nødvendig med endringer av bestillingen. Nedenfor finner du et sammendrag av de ulike årsakene til at vi trenger å samle inn personlig informasjon.

  1. For å kunne levere tjenesten til våre brukere: Opplysningene du selv oppgir når du bestiller time er nødvendige å samle inn for at salongen skal kunne gi deg den behandlingen du ønsker samt ha mulighet til å kommunisere med deg om din bestilling
  2. For analyseformål slik at vi kan forbedre tjenestene: Vi benytter både informasjonen du oppgir når du bestiller time og informasjonen som automatisk samles inn via analyseverktøy som Google Analytics til å analysere og forbedre tjenestene vi tilbyr.
  3. For å kunne opplyse om produktet og drive markedsføring til vår brukere: Styletime og salongene kan bruke din kontaktinformasjon til kommunikasjon og markedsføringsformål
  4. For å kunne utføre kundestøtte til salonger og brukere: For å kunne yte kundestøtte til salonger og til deg som bruker benyttes dine kontaktdetaljer
  5. For å kunne tilby relevant markedsføring og måle effekten: For å kunne tilpasse våre annonser og gjøre dem mest mulig relevant, samt måle effekten av ulike kanaler og annonser.
  6. For å kunne drive feilsøk på vår tjeneste og motvirke misbruk: For å kunne påse at tjenesten vår fungerer slik den skal og at ikke den misbrukes.
  7. For å kunne oppfylle våre rettslige forpliktelser, for eksempel overfor offentlige myndigheter, samt forsvare oss mot rettslige krav.

Rettsgrunnlag for behandling av personopplysninger

Det finnes ulike typer rettsgrunnlag for hvordan dine personopplysninger kan behandles og det vil være ulike rettsgrunnlag som gjelder for ulike typer behandling. Her er en oversikt over disse:

  1. Avtalemessig forpliktelse: Når behandlingen av personopplysninger er nødvendig for å inngå en avtale om timebestilling hos en salong
  2. Legitim interesse: Når behandlingen er nødvendig for Styletime og/eller salongene sin legitime interesse, og at individets interesse for beskyttelse av sine personopplysninger ikke veier tyngre.
  3. Samtykke: Når du som bruker gir Styletime og salongen ditt samtykke for en spesifikk behandling av dine personopplysninger
  4. Rettslig forpliktelse: Når behandlingen er nødvendig for å oppfylle en rettslig forpliktelse, enten av norsk lov eller EU rett

Disse ulike formene for rettslig grunnlag kobles til formålet med den spesifikke behandlingen av ulike typer personopplysninger i neste avsnitt.

Hvilke typer personopplysninger behandler vi av hvilke årsaker og med hvilket rettslig grunnlag?

Som bruker av Styletime gir du tilgang til følgende to typer informasjon:

Personlige opplysninger du oppgir når du bestiller time hos en salong:

Når du bestiller time på Styletime eller bruker vårt bestillingssystem på salongens hjemmeside eller Facebook-side gir du Styletime og salongen du bestiller hos tilgang til opplysninger om deg. Dette omfatter:

  1. Ditt navn
  2. Din e-postadresse og ditt telefonnummer
  3. Hvilken behandling du ønsker og hvilket tidspunkt du ønsker den, hva prisen er, hvilken behandler du vil skal utføre behandlingen din
  4. Eventuelle kommentarer/tilleggsopplysninger du oppgir ved bestilling av time

Dette er helt nødvendig for at salongen skal kunne utføre behandlingen og ha mulighet til å kontakte deg dersom det blir endringer i bestillingen. Det er også viktig for Styletime å ha tilgang til denne informasjonen slik at vi kan utføre kundesupport for salongene. Det rettslige grunnlaget for å behandle denne type personlig informasjon for å kunne gjennomføre en time hos en salong er avtalemessig forpliktelse.

Bruk av disse personopplysningene for å kunne yte kundeservice, gjøre analyser for å forbedre vårt produkt, for eksempel for å forstå hvilke behandlinger som er mest populære og gjøre endringer på hvordan disse presenteres på siden, drive kommunikasjon og markedsføring, utføre feilsøk og påse at vår tjeneste ikke misbrukes er i Styletime og salongenes legitime interesse.

Etter at du har hatt timen din får du anledning til å gi en omtale av salongen du besøkte. Dette er svært nyttig for salongene både for å kunne forbedre sine tjenester, samt kunne vise frem disse omtalene til andre potensielle kunder på Styletime. Disse omtalene publiseres på Styletime.no og inkluderer opplysningene du har oppgitt når du har sendt inn din omtale. Dette inkluderer hvilken salong du var på, din rating (1 til 5), selve omtalen du har skrevet og hvilken behandling du hadde. Det er frivillig for deg som bruker å skrive omtale og vi i benytter kun fornavnet du har oppgitt når din omtale publiseres på våre nettsider. Bruk av denne informasjonen for dette formålet er i Styletime sin legitime interesse.

Selv om det er i Styletime sin legitime interesse å sende brukere informasjon og markedsføring om vårt produkt kan du velge å avstå (“opt out”) fra å motta slik informasjon. I all vår direkte markedsføring på e-post vil du finne en link du kan klikke på for å gi oss beskjed om at du ikke ønsker å motta slik markedsføring. Du kan også gjøre dette her: https://www.styletime.no/unsubscribe. Ønsker du å avstå fra å motta push-varsler finner du innstillinger for dette på din enhet.

Opplysninger vi samler inn automatisk når du benytter våre tjenester

Styletime samler også inn informasjon om din bruk av våre nettsider. Informasjonen lagres enten i vårt system eller gjennom såkalte informasjonskapsler (“cookies”) og lignende teknologier, også kalt lokal lagring av data på din enhet.

  • Informasjon om din enhet: Om du benytter pc, nettbrett eller mobil, hvilken teknologi du benytter, IP-adresse og lignende
  • Informasjon om brukeratferd: For eksempel hvilke sider du besøker på Styletime
  • Informasjon om din geografiske posisjon: Vi registrerer din geografiske posisjon basert på din IP-adresse eller andre former for lokalisering. Hvis du aksepterer deling av lokasjon i våre på våre sider eller i app blir din GPS-posisjon registrert

Dette gjøres for analyseformål, slik at vi skal kunne forbedre våre tjenester og er for dette formålet i vår legitime interesse. Informasjon om din geografiske posisjon brukes for å kunne gi deg som bruker mulighet til å søke blant salongene basert på lokasjon, og er også i vår legitime interesse.

Slik informasjon benyttes også for å bedre kunne målrette våre annonser, samt måle effekten av dem. Du kan lese mer om informasjonskapsler (“cookies”) og lignende teknologier her, samt velge å avstå fra slik lokal lagring her: https://www.styletime.no/cookie-policy

Informasjonen vi henter inn automatisk og som lagres lokalt ved bruk av informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier kan og vil ikke kobles til de personlige opplysningene du oppgir når du bestiller time.

Hvor lenge lagres personopplysningene?

Vi vil ikke lagre personlig informasjon lengre enn nødvendig. Personopplysninger oppgitt ved bestilling av en time lagres i maksimum 36 måneder etter sist disse ble benyttet til å gjennomføre en bestilling. Personlig informasjon oppgitt ved innsendelse av omtale lagres i maksimum 36 måneder etter at omtalen ble skrevet.

Hvem har tilgang til personopplysningene?

Styletime og salongen du bestiller hos vil begge få tilgang til de personlige opplysningene du oppgir når du gjennomfører en bestilling. Vi vil også i enkelte tilfeller dele dine personopplysninger med tredjeparter som utfører tjenester for oss. Eksempler på dette er tredjeparter som leverer hosting, e-post tjenester eller analysetjenester. I slike tilfeller tilstreber vi å inngå såkalte avtaler om behandling av personopplysninger. Slike avtaler skal sikre at tredjeparten behandler personopplysninger for Styletime utelukkende for de avtalte formålene. Personopplysningsbehandleren er underlagt konfidensialitet og kan ikke behandle disse personopplysningene for andre formål enn for å levere de avtalte tjenestene til Styletime.

I enkelte tilfeller kan vi dele dine personopplysninger med våre konsernselskaper i Schibsted Media Group eller andre behandlere som lagrer informasjonen i et land utenfor EU / EØS. Uansett i hvilket land dine personlige data lagres, vil vi ta alle rimelige juridiske, tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at nivået av beskyttelse er det samme som i EU / EØS.

Dersom det er mistanke om at det er begått lovbrudd i forbindelse med bruk av våre tjenester, vil informasjonen kunne utleveres til offentlige myndigheter på begjæring.

Dine rettigheter

Med de begrensninger som følger av gjeldende lovgivning, har du som bruker rettigheter til å påvirke hvordan dine personlige opplysninger blir behandlet. Disse rettighetene inneholder retten til:

  1. Å begjære og få et utdrag over hvilke personopplysninger Styletime behandler om deg med de begrensninger som bestemmes av loven. Denne retten kan benyttes med rimelig intervall
  2. Å begjære at Styletime redigerer personopplysninger som gjelder deg, i samsvar med loven.
  3. Å få sine personopplysninger slettet i den grad denne muligheten finnes i henhold til loven.
  4. Å få sine personopplysninger overført til en annen personopplysningsansvarlig (dataportabilitet).

Om du vil benytte deg av noen av disse rettigheter, vennligst send en forespørsel til personvern@styletime.no. Når du sender en slik forespørsel, må du identifisere deg selv gjennom en fotokopi av enten ditt førerkort, ditt pass, ID-kort eller annen dokumentasjon som styrker din identitet.

Etter å ha gitt Styletime ditt samtykke kan du når som helst tilbakekalle ditt samtykke koblet til en viss type av behandling av personopplysninger. Følgen av at du tilbakekaller ditt samtykke blir at Styletime stopper den behandling som samtykket gjelder, men bare om vi ikke har annet rettslig grunnlag for behandlingen.

Styletime kan fortsette sin behandling av personopplysninger i den grad det er nødvendig for å følge relevant lovgivning. Dermed kan dine rettigheter under dette avsnittet begrenses av lovgivning.

Når Styletime behandler personopplysninger basert på legitim interesse har du i visse tilfeller rett til å bli unntatt fra slik behandling. Om du begjærer å bli unntatt fra en slik type behandling, må Styletime vise deg hvorfor vår legitime interesse veier tyngre enn din individuelle interesse, spesielt med hensyn til hvor inntrengende dette er på dine rettigheter og friheter.

Oppdatering av personvernerklæring

Styletime vil kontinuerlig oppdatere denne personvernerklæringen. Den nyeste versjonen vil alltid være tilgjengelig på Styletime.no.

Kontaktinformasjon

Om du har noen spørsmål om denne personvernerklæringen eller hvordan vi behandler personopplysninger, vennligst kontakt oss på personvern@styletime.no.

Schibsted Norge har et eget personvernombud kan kontaktes ved å fylle inn skjema her

Du kan også kontakte Datatilsynet om du ønsker å klage på Styletime sin behandling av personopplysninger.

Datatilsynet
Web: https://www.datatilsynet.no/
E-post: postkasse@datatilsynet.no
Telefon: +47 22 39 69 00
Postadresse: Postboks 8177 Dep., 0034 Oslo

Styletime er opptatt av å ta vare på dine personlige data og har derfor oppdatert vår personvernerklæring.

Les mer