keratinbehandling av hår i salong

Behandlinger

Alt du trenger å vite om keratinbehandling

Vil du at håret ditt skal være like shiny som i en shampo reklame?

Da er keratinbehandling en god løsning for deg med frizzy hår som er lei av å bruke glattetang hver morgen. 

Se salonger som tilbyr keratinbehandling

Hva er keratinbehandling?

Behandlingen utføres ved at proteinet keratin tilføres håret, så det blir både glattere, får mer glans og ser mye sunnere ut! Ettersom keratinet legger seg som et beskyttende lag på hårstråene vil håret ditt også bli beskyttet mot slitasje, og føles tykkere.

Og ja, du har allerede keratin i håret, så du tilfører bare mer av et protein som håret trenger for å være sunt og friskt. Fantastisk, ikke sant?

Men, behandlingen har også en bakside. Behandlingen koster litt, og tar lang tid.

Pris varierer etter lengde og tykkelse på håret, så jo tykkere hår du har, jo mer koster det. Fra-pris hos salongene på Styletime.no er rundt 2000kr.

Charlotte Marie på Your Time Frisør og Velvære forteller at keratinbehandling tar fra 2-6 timer, hvor frizzy, kort hår tar rundt to timer. Det er også greit å vite at tidsbruken varierer mye etter hvilke hårtype du har, tykkelsen på håret og hvor mye krøller du har. Det er derfor lurt å sette av god tid.

Til tross for dette vil det lønne seg i lengden:

Om du bruker 10 minutt på å rette håret ditt hver morgen, bruker du til sammen 61 timer på dette i løpet av ett år. Så kanskje det ikke er så ille likevel?

Hvordan utføres keratinbehandling?

Keratinbehandling er litt som å glatte håret ditt – bare mer kompleks.

Først blir håret ditt vasket, før det tørkes lett. Deretter påføres keratin som «settes» ved å tilføre varme til hver enkelt seksjon av håret. Det er denne prosessen som tar lengst tid.

Hvor lenge varer keratinbehandling?

Bruker du etterpleie anbefalt av salongen og unngår å vaske håret ditt et par dager etter behandlingen, kan en keratinbehandling vare i mange måneder. Eneste du da trenger å tenke på, er å ta etterveksten.

Hvem passer behandlingen for?

Behandlingen passer for alle hårtyper – også for deg med nordisk hår. Dette fordi håret vil oppleves tykkere og få en ekstra fin glans.

Charlotte Marie forteller at du kan ta keratinbehandling selv om du har bleket eller farget håret ditt. Vær da oppmerksom på at varmen fra behandlingen vil lysne håret ditt noe. Det er derfor anbefalt å farge håret etter behandling og stripe eller bleke før behandling.

Reagerer du ofte på produkter og har sensitiv hodebunn er det alltid lurt å forhøre seg med frisøren først. Men i og med at produktet ikke er i kontakt med hud eller hodebunn vil det i de aller fleste tilfeller gå helt fint å utføre behandlingen.

NB! Det finnes flere ulike typer keratinbehandling som alle har forskjellige fremgangsmåter og ting du må huske før og etter behandlingen. Uansett er prinsippet det samme: Frizzy hår + keratin = smooth hår.

På Styletime finner du salonger i hele Norge som tilbyr keratinbehandling. Sammenlign priser, les omtaler fra andre kunder og bestill time direkte på Styletime.no

Finn salong