floating

Behandlinger

Senk skuldrene med floating

Har du også vanskelig for å senke skuldrene, legge fra deg mobilen og slappe helt av? Da burde du prøvde floating for total avslapning.
Da flyter du vektløst i perfekt temperert vann, uten lyd, lys og andre forstyrrende elementer. 

Hvorfor burde jeg prøve floating?

Floating er på full fart inn i Norge, og det er kanskje på grunn av floatingens evne til å gjøre deg helt avslappet og den anti-stressende effekten som har gjort det så populært. For floating tvinger deg rett og slett til å slappe av.

Floating er en god avspenning for både kropp og sjel. Ikke bare skal floating bidra til dyp avslapning, men også bedre restitusjon, økt blodsirkulasjon og bedre konsentrasjon ettersom du får et avbrekk fra den travle hverdagen. På grunn av dette er floating brukt av alt fra idrettsutøvere, businessmenn til kunstnere.

“Når du legger deg ned i tanken og flyter vektløst rundt, blir alle lyder stengt ute. Impulser utenfra forsvinner og du vil oppleve en form for meditasjon med total avslapping. Dette er noe som kan være vanskelig å oppnå andre steder, så det er nok akkurat dette som gjør floating til en så unik behandling”, sier Roy Emil Nilsen, medeier på Bergen Flyt.

Hva er floating?

Når du floater ligger du i en vanntank (se bildet) med saltvann som har akkurat samme temperatur som kroppen din. Dette gjør at du får en følelse av at du svever, da du ikke trenger å bruke energi på å holde deg flytende og temperaturen på vannet gjør at du ikke kjenner vannskorpen.

I motsetning til saltet i vanlig saltvann, er det her brukt epsomsalt – så huden din tørkes ikke ut, men vil føles glatt og myk etter floaten.

En behandling varer i 60 minutter. Det er også mulig å ha kortere behandlinger, men for å få mest mulig ut av floatingen anbefaler Sigbjørn Grimsæth på Bare Flyt i Oslo at du benytter hele den 60 minutters lange behandlingen. Spesielt ettersom det for noen kan ta litt tid før kroppen slapper helt av.

“Etter noen minutter i floatingtanken vil du merke at musklene slipper alle spenningene. Tankene i hodet blir klarere kreativiteten blomster og bena som var så støle myknes opp”, forteller Grimsæth.

For å få mest ut av timen anbefaler både Grimsæth og Nilsen at du har god tid både før og etter floaten. Kommer du rett fra jobb og ikke klarer å legge fra deg den viktige e-posten, kan det være lurt å komme 10-15 minutter før. Da får du tid til å senke skuldrene og kose deg med en kopp te før behandlingen.

Hvem passer det for?

Det er ingen, eller få begrensninger for hvem som kan floate. Både Grimsæth og Nilsen forteller at det er alle typer kunder som kommer innom for å prøve den spennende behandlingen. 

«Vi har kunder fra 20 til over 70 år hos oss på Bergen Flyt. Vi ser også at floating er blitt populært blant gravide som ønsker å avlaste kroppen, men da anbefaler vi alltid at du snakker med legen din først – for å være på den sikre siden», forteller Nilsen. 

Ønsker du å unne deg en time med floating kan du enkelt booke time direkte på Styletime:

Bare Flyt Majorstuen (NY!)

Bare Flyt Sagene

Flow State Bergen

Prøv også floating etterfulgt av en deilig massasje