glansfullt hår med toner

Behandlinger

Hårfarging: Hva er en toner?

Er ikke du heeelt fornøyd med hårfargen din, og ønsker en liten touch-up? Da er kanskje en toner løsningen for deg!

Hva er en toner?

Toner er ikke et merke, men et begrep på et produkt som brukes for å gi nytt liv til håret. Har du for eksempel blondt hår som har fått gulskjær, kan du bruke en toner til å få en kaldere og mer glossy hårfarge.

Om du er brunette kan du bruke en toner til å få mer glans og dybde i hårfargen.

En toner er derfor et godt alternativ for deg som ønsker å «piffe opp» hårfargen din, enten du vil ha en varmere eller kaldere hårfarge.  

Les også: Trender 2020: Hår, negler og sminke

Farger eller striper du håret i en salong, vil også frisøren bruke en toner for å korrigere fargen slik at resultatet blir akkurat som du ønsker det. Så ja, du har mest sannsynlig prøvd en toner i håret ditt fra før.

Hvor lenge varer det?

Du trenger heller ikke å farge etterveksten fra en toner, da fargen vaskes ut etter 2-6 uker– alt avhengig av hårtypen din og hvor ofte du vakser håret ditt. Har du farget eller bleket håret ditt mye, må du nok forvente å friske opp fargen oftere enn om du har ubehandlet hår.

Grunnen til at en toner ikke varer så lenge, er fordi det ikke er en permanent hårfarge, men mer en «vask» som korrigerer hårfargen du allerede har.

Kan jeg gjøre behandlingen hjemme?

Dette er en behandling du fint kan gjøre hjemme. Spesielt om du bare ønsker å friske opp fargen. Vil du gjøre en litt større forandring, eller er det første gang du farger håret kan det være lurt å gå til en frisør. Der kan du også få veiledning til hvordan du kan vedlikeholde fargen hjemme og hvilke nyanser du skal se etter i butikken.

Les også: 4 tips før du skal farge håret

Psst… Om du vil være litt ekstra crazy å farge håret ditt i pastellfarger kan du også bruke en farget variant. Da får du den kule, edgy hårfargen, men uten samme forpliktelse som en permanent hårfarge.