skinfade styletime

Behandlinger

Hva er en skin fade?

Du har kanskje hørt om fade og skin fade, men skjønner ikke helt hva det går ut på? Vi har snakket med El-Corte Barbero i Oslo for å få svar på alt du måtte lure på!

Hvordan håret blir når du ber om en skin fade ligger litt i navnet, for her handler alt om å «fade» eller å gradere ut håret. Faden, eller graderingen går fra 0 lengde i nakken og på sidene til hvor langt du måtte ønske på toppen. Alt uten synlige overganger mellom lengdene.

Kort forklart: Fade = gradering av håret, skin fade = gradering av håret fra 0/huden.

Så om du ønsker at håret skal være «kortere på siden og litt lenger på toppen» er dette en frisyre for deg!

Finn en barbershop nær deg

skin fade fra barbers and friends
Fra Barbers & Friends i Lillestrøm, Foto: Barbers & Friends

Sammen med frisøren eller barberen blir dere enige om hvor faden skal begynne. Anas Bashiti, daglig leder på El-Corte Barbero forteller at de bruker god tid med hver kunde for å finne hvilken type fade som passer best.

For det selv om du kanskje tenker at skin fade er «din greie» er det fint å vite at det i hovedsak finnes fire typer fade: Low fade, high fade, mid fade og skin fade. Her sier navnet noe om hvor graderingen fra hårfestet begynner.

Hvordan utføres en skin fade?

Skin fade er ikke en sveis som er særlig lett å trylle frem hjemme. Så ønsker du en fresh skin fade bør du overlate jobben til en frisør eller barber.

Ofte brukes både saks, barbermaskin og barberkniv for å få den riktige looken. Frisøren begynner som regel med å klippe håret gradvis fra det punktet faden skal begynne, før nakken og sidene barberes. Til slutt klippes håret på toppen i ønsket lengde.

skin fade fra el-corte barbero
Fra El-Corte barbero, Foto: El-Corte Barbero

Flere kombinerer også skin fade med en skjeggtrim eller permanent (krøller) i luggen.

Hvem passer det for?

Ifølge Bashiti er grunnen til at akkurat denne frisyren er blitt så populært fordi det passer de fleste.

– 90% av kundene vår kommer for å få en fade! Det er nok fordi det er en frisyre som passer alle og fremhever ansiktet på en god måte. Så enten du vil ha sleik, sideskill eller krøller kan du ha en fade på sidene, forteller Bashiti.

Trenger du en klipp, og ser etter en barber for å få en fresh fade? På Styletime kan du sammenligne salonger, se priser og lese tilbakemeldinger fra andre kunder.

Finn en barbershop nær deg

Eier du en salong eller er barber?Les mer om hvordan du også kan få en profil på Styletime.no her.