Hårfjerning med laser er en effektiv måte å fjerne uønsket hår

Behandlinger

Hva er hårfjerning med laser?

Er du lei av barbering, napping og voksing, kan hårfjerning med laser være et godt alternativ for uønsket hårvekst.

Hårfjerning med laser, er som navnet tilsier – fjerning av hår med en spesiell laser. Denne laseren varmer opp pigmentene i håret slik at hårroten ødelegges, og hårveksten reduseres i det behandlede området.

Behandlingen er så og si smertefri, men du kan kjenne små, varme stikkinger i huden. Heldigvis behandles et større område av gangen, så om du for eksempel skal fjerne hår fra armhuler er behandlingen over på knappe 20 minutter.

hårfjerning med laser gir et varig resultat
Hårfjerning med laser på legger

I løpet av 5-10 behandlinger, kan du rekne med at hårveksten reduseres betraktelig, men for et langvarig resultat må behandlingen vedlikeholdes årlig.

Hvor mange behandlinger akkurat du trenger vil du få et estimat på under konsultasjonen før din første behandling.

Så ja, du må ta flere behandlinger for å oppnå et hårfritt resultat. Etter første behandling bør du vente i 4-12 uker før neste behandling, så husk å planlegg godt, og kanskje ikke begynn med laserhårfjerning rett før sommerferien.

Vær også oppmerksom på at lyse eller røde hår kan være vanskeligere å fjerne enn mørke hår på lys hud. Jo større kontrasten er mellom hår-og hudfarge, jo bedre. Dette har også noe å si for hvor mange behandlinger du trenger.

Til tross for dette, skal de nyeste laserene være effektive på både lyst og mørkt hår.

Viktig å huske før og etter behandling

  • Før behandling må området barberes nøye 1-2 dager før behandling.
  • Ikke voks, eller napp ut hårene mindre enn 4 uker før behandling.
  • Unngå solarium og sterkt sollys minst tre uker før og etter behandling. Husk også å bruke høy solfaktor for å beskytte huden best mulig.
  • Etter behandlingen kan huden være litt rød og øm, men dette går over etter kort tid, og er helt normalt.
  • Alle områder på kroppen kan behandles. Hårfjerning med laser i underliv, legger, ansikt og underarmer er de mest vanlige områdene å behandle.

Ønsker du å finne en salong for hårfjerning med laser i Oslo? Sjekk ut Styletime.no for sammenligning av salonger, priser og behandlinger.

Finn salong