Hva er kjemisk peeling?

Behandlinger

Hva er kjemisk peeling?

Kjemisk peeling er en ansiktsbehandling som fornyer og revitaliserer huden ved hjelp av ulike syrer. En perfekt behandling for deg som vil gi ansiktet ditt ny glød og en jevnere hudtone!

Hva er kjemisk peeling?

Kjemisk peeling er en metode for effektiv hudfornyelse.

I kjemisk peeling blir huden behandlet med syrer som for eksempel fruktsyrer, melkesyrer eller andre kjemiske stoffer. Derfor blir kjemisk peeling også ofte kalt syrepensling og fruktsyrebehandling.

 

Virkestoffene i behandlingen har lavere pH-verdi enn huden i ansiktet og lager derfor en kontrollert «skade» som fremmer hudfornyelsen slik at ny og frisk hud kommer frem.

Kjemsik peeling blir penslet på som en ansiktsmaske, og skal sitte på i et par minutter. I behandlingen vil du kanskje kjenne lett prikking i huden, men behandlingen gjør ikke vondt.

Så, ganske ulikt den klassisk peelingen du kanskje har hjemme som fjerner døde hudceller ved hjelp av små korn.

 

syrepensling
Kjemsik peeling

Kjemisk peeling kommer i ulike styrker. Hvilken styrke peelingen har ser du på prosentandelen av virkestoffet (syren). Dette står som regel i behandlingstittelen.  Så jo sterkere peelingen er, jo dypere ned i hudoverflaten virker den. Hvilken kjemisk peeling som passer best for deg avgjøres sammen med terapeuten. 

For best effekt anbefales det å ta peeling som en kur på flere behandlinger.

Hvem passer kjemisk peeling for?

Kjemsik peeling  kan bidra til hudforbedring for de fleste hudtyper. Ønsker du å stramme opp huden og redusere fine linjer, rynker eller  grov hud, kan kjemisk peeling gi deg en glattere og strammere hud etter kun et par behandlinger. Kjemisk peeling er også effektivt til bedring av solskader, akne arr og pigmentering. 

Om du bare ønsker å gi huden en ny glød, kan en mild kjemisk peeling gjøre underverker.

 

Les også: Finn riktig ansiktsbehandling til din hud

Hva bør jeg tenke på før og etter behandlingen?

For at ny hud skal komme frem, må nødvendigvis gammel hud bort. Dette gjør at du spesielt ved de sterkere peelingene, flasser i en tid etter behandlingen. Hvor lenge huden flasser varierer etter tilstanden på huden din og hvor sterk peelingen er, men vanligvis ikke mer enn i et par dager. Så kanskje ikke bestill time rett før bryllupet eller andre anledninger når huden skal skinne (og sminkes)!

Du kan også oppleve å bli litt rød i huden, men om du bruker de riktige produktene vil dette gå over innen kor tid.

 

Kjemisk peeling eller fruktsyrebhandling bidrar til en friskere hud
 Ta godt vare på huden din i tiden etter behandlingen

Kjemisk peeling er heller ikke en sommer-behandling. På grunn av prosessen som skjer i huden bør du unngå direkte sollys og bruk en god solkrem i behandlingsperioden. Dette for å unngå pigmentflekker og beskytte huden så godt som mulig.

 

På Styletime finner du salonger som tilbyr kjemisk peeling i Oslo, Bergen, Akershus og Østfold.

  

Bestill time