shellac gellac negler

Behandlinger

Perfekte negler med Shellac og Gellac

Endelig! Etter mange år med avskallet neglelakk, riper og lang tørketid er det kommet nye typer neglelakk på markedet – Shellac og Gellac som varer i opp til 3 uker!

Noen av de mest brukte permanente neglelakkene er kjent under navnene CND Shellac og Gellac. Men hva skiller disse fra vanlige neglelakker?

Se alle neglesalonger på Styletime

Glansfulle negler i flere uker

Den største fordelen med gelèneglelakk er definitivt holdbarheten. Skal du på ferie eller pynte deg til et bryllup er det kjipt om neglelakken forsvinner etter kun et par dager. Da er Shellac eller Gellac gode alternativ. I motsetning til vanlig lakk kan du med disse gelèneglelakkene forvente å ha perfekt lakkerte negler i 2-3 uker. Hvor deilig er ikke det?

Gellac shellac negler

Shellac og Gellac er ikke bare kjent for å ha lang holdbarhet, men også for en skinnende glans som ikke forsvinner etter kort tid slik som vanlig neglelakk ofte gjør. Du beholder derfor dine nylakkerte, glansfulle negler i flere uker! 

Hvordan utføres behandlingen?

Gellac og Shellac er begge gelèlakker som er en sammensetning av gelè og neglelakk, så innholdet skiller seg stort fra vanlig neglelakk. Derfor er også fremgangsmåten noe ulik. 

Når du kommer til salongen files og klippes negler og neglebånd slik at du får en fin form på neglene og et godt utgangspunkt for å legge på lakk. Lakken påføres så i flere lag og herdes i en UV lampe – og det er nettopp dette som gjør at de holder så lenge. Etter noen minutter i UV-lampen er neglelakken helt tørr. Da er du good to go og slipper å blåse og vifte med hendene for at den skal tørke. Så her trenger du ikke være forsiktig med hva du kommer bort i for å unngå merker på neglene!

På grunn av dette er det vanskelig å gjøre behandlingen hjemme, så vi anbefaler at du overlater jobben til en negltekniker for best mulig resultat. 

Shellac gellac negler føtter

Fjerning av Shellac og Gellac

Ettersom neglene vokser og etterveksten blir mer og mer synlig, må du etterhvert fjerne lakken. Da er plutselig fordelen med at det er en permanent lakk, blitt en ulempe. Gelèlakk kan nemlig ikke fjernes med vanlig neglelakkfjerner. Heldigvis finner du nå neglelakkfjerner tilpasset gelèneglelakk, eller Aceton hos utvalgte butikker og hos apotek. Ønsker du å fjerne neglene hjemme anbefaler vi deg å lese denne artikkelen først: Slik fjerner du Shellac hjemme.

Et annet godt alternativ er å fjerne gelèneglelakken hos en salong. Begge metodene er helt uten filing og slitasje på din naturlige negler, slik at neglene dine ikke vil ta skade av behandlingen.

På Styletime finner du mange salonger som tilbyr fjerning av gelèlakk, se alle salongene her.

Shellac Gellac negler

Shellac og Gellac får du ofte kombinert med andre behandlinger som fotpleie, pedikyr, manikyr og gelenegler.

Se alle neglesalonger på Styletime