dypvevsmassasje styletime bindevevsmassasje

Behandlinger

Styletime tester: Dypvevsmassasje

Flere måneder på hjemmekontor fikk oss til å teste dypvevsmassasje, som er en massasje som skal løsne opp bindevevet og redusere vondter. What’s not to like?!

Hva er dypvevsmassasje

Dypvevsmassasje er en type massasje som går på et dypere lag av muskler og bindevev. Det er derfor en mer terapeutisk behandling enn klassisk massasje.

Ifølge massasjeterapeut Kristoffer på Makia i Oslo kan man skille dypvevsmassasje fra klassisk massasje på denne måten:

– I klassisk massasje bruker man mye olje og det gjør at man sklir på overfladiske muskler. I en dypvevsmassasje påvirker man bindevevet (det hvite vevet som er mellom hver muskel, hver fiber og som setter alt i en funksjonell helhet), slik at man kan jobbe med triggerpunkter, forkalkning i vevet og generelt bringe tilbake elastisitet til vevet.

Hvem passer det for?

Dypvevsmassasje passer for deg som har klassiske kontor-vondter som stiv nakke eller spenninger i rygg og skuldre, da denne massasjen fokuserer på omstilling av muskler og bindevev.

Dypvevsmassasje kan også være en god behandling for kroniske smerter.

Hvordan utføres behandlingen?

I dypvevsmassasjen vi fikk startet timen med en liten kartlegging av hvilke plager vi hadde, hvor de er, og hva som kan ha forårsaket problemet. Så fokuset for denne behandlingen ble dermed «sitte mye foran PC’en- problemer»

Under behandlingen ble alle deler av kroppen, med fokus på problem-områdene massert med litt olje. Massøren tøyet også ut musklene i ben og armer.

Og ja, det gjorde litt vondt. Særlig i «problemområdene».  Men med en god dialog med massøren ble trykket tilpasset underveis.

Massasjeterapeut Kristoffer forteller oss at:

– Både hardt og lett trykk kan virke, derfor er viktig å fortelle til terapeuten hvordan du ønsker massasjen skal bli utført på forhånd. Jeg har utført denne terapiformen på ulike pasienter både unge idrettsutøver samt som eldre, Min eldste kunde er 92 år gammel sprek dame!

Hvilket resultat kan du forvente?

Rett etter behandlingen var musklene litt ømme, og det føltes nesten som dagen etter en god treningsøkt! Vi fikk også beskjed om å drikke mye vann.

Etter et par dager føltes kroppen litt lettere enn tidligere og musklene var ikke like stive. Behandlingen ga derfor en god kickstart for vedlikehold av resultatet. Så kombinert med fysisk aktivitet og egen, forsiktig tøying av nakke og rygg er dette en behandling som absolutt kan anbefales til deg som sliter med samme problem.

Vi testet 90 min dypvevsmassasje hos Makia i Oslo, finn denne salongen og mange flere på Styletime!

Bestill massasje