Behandlinger

Viktig informasjon om ditt neste salongbesøk

De fleste salongene er nå åpne, men salongbesøket vil kanskje ikke bli helt som før. Her er en liten liste over hva du bør tenke på før og under ditt neste salongbesøk.

  • Ikke kom til timen om du er syk eller føler deg dårlig. Avbestill, eller book om timen din om du har fått påvist Covid-19, har feber, symptomer på luftveisinfeksjon eller er pålagt karantene eller isolasjon.
  • Kom presis. Salongen vil unngå flere kunder enn nødvendig i venterom og i salongen.
  • Hold avstand til andre kunder i salongen og vis hensyn.
  • Vask hendene dine/bruk desinfeksjonsmiddel når du ankommer og før du forlater salongen.
  • Kom helst alene. På grunn av regler om avstand mellom kunder og ansatte bør du helst komme alene til timen.
  • La telefonen ligge. Ikke bruk telefonen din under salongbesøket annet en eventuelt ved betaling. Telefonen din er en mulig smittekilde, så la den ligge i lomma. Det samme gjelder for magasin og aviser i salongen, så len deg tilbake og nyt behandlingen.
  • Betal helst med kort, Vipps eller faktura, og unngå kontant betaling.
  • Gi beskjed til salongen om du blir smittet av Covid-19 i ettertid av behandlingen. På den måten blir det enklere å spore smittespredning.
  • Følg myndighetenes råd om karanteneplikt. Kontakt salongen for å flytte timen din om du er pålagt å være i karantene.

Se hele veilederen for smittevernfaglig drift av salonger for informasjon om tiltak og råd før ditt neste salongbesøk. Veilederen er utarbeidet av bransjens fagforening og Helsemyndighetene.

Hva gjør salongene?

Rengjøring. Salongene skal bli rengjort i henhold til Folkehelseintituttet sine anbefalinger. Dette inkluderer at kontaktflater og verktøy vaskes jevnlig.

Kun friske ansatte skal være på jobb. Ansatte som blir eller er syke skal ikke være på jobb i salongen.

Kontaktreduserende tiltak. Det skal kunne holdes minst en meters avstand mellom kundene, mellom de ansatte og mellom ansatte og andre ansattes kunder. Dette gjelder ikke ved veiledning av lærlinger.

En god opplevelse. Selv om salongbesøket ditt blir litt annerledes enn før vil nok de ansatte i salongen gjøre det de kan for at du skal få en god opplevelse.

Se etter dette symbolet neste gang du bestiller time.
Salonger med dette symbolet har bekreftet at de har innført nødvendige smitteverntiltak.

Gå til Styletime.no