Tips til hvordan du kan ta bedre bilder av og i salongen din

For salonger

Hvordan ta fine bilder av salongen og arbeidet ditt

Kundens første møte med salongen din er ofte på nett – enten på din hjemmeside, Facebook, Instagram eller Styletime.no. For å gi et godt førsteinntrykk er det derfor veldig viktig med fine, lyse bilder som viser både hvor flink du er og hvordan salongen din ser ut.

Så… hvor skal du begynne, og hva er et bra bilde?

Du har allerede (mest sannsynlig) alt du trenger for å ta gode bilder – en smarttelefon. Men, det er ikke bare å knips i vei. Her er Styletime sine tips til hva du må huske på, og hvordan du kan ta fine bilder av salongen og arbeidet ditt.

Hva skal jeg ta bilde av?

På Styletime ser vi at det som fungerer best er å ha bilder av salongen, og noen fine resultatbilder.

Når du skal ta bilde av salongen er det viktig å rydde og vaske først, slik at du ikke plutselig oppdager en full søppelbøtte eller hår på gulvet når du laster opp bildene. Ta deretter bilder hvor du får med mest mulig av salongen, slik at kundene får et inntrykk av interiøret og hvilke type salong du har.

For å vise frem arbeidet ditt, må du først og fremst ha tillatelse fra kundene å bruke bildet. Spør derfor alltid kunden om du kan bruke det i markedsføring før du tar bilde. Vi ser også at det beste er å ha bilde av de mest populære behandlingene, for det er jo tross alt disse behandlingene kundene vil ha. Dette er for eksempel blonde striper, balayage, skinfade, klassisk vippe-extensions, forming av bryn og negler som er rosa eller røde.

Pass også på at det kommer godt frem hva du vil vise i bildet – er du vippetekniker og skal ta bilde av perfekte vippe-extensions, bør kunden også ha velstelte bryn slik at ikke fokuset blir på brynene. Skal du ta bilde av en klipp, må også hårfargen til kunden være jevn og fin, slik at kundene får se et helhetlig fint bilde.  

Les også: Hvordan få flere kunder i salongen

eksempel på lyst og fint salongbilde
Eksempel på lyst og fint salongbilde

Light, camera, action

Ingen vil se på blurry bilder. Pass derfor på at motivet er i fokus, skarpt og tydelig.  

Ta bilder på dagtid slik at du får et fint, naturlig lys i salongen og bruk arbeidslampene dine for det de er verdt. Jo lysere, jo bedre. Føler du at bildet ikke er lyst nok, kan du også fremheve lys, øke eksponeringen og øke hvitbalansen i redigeringsappen som følger med de fleste smarttelefoner.

Se bildet under for inspirasjon.

Les også: Tips til hvordan salongen din kan bli bedre på Insagram

Filter er gøy, men ikke sååå gøy

Synes du at det hadde vært gøy med et fint filter, en liten stjerne, sommerfugl eller et hjerte? Det synes ikke kundene. Hold det enkelt og profesjonelt, slik at alle bildene blir mest mulig like og kan brukes på både Instagram og hjemmesiden din.

Det samme gjelder tekst på bildene. Skal du for eksempel ha et tilbud er det bedre å skrive det i prislisten eller bildeteksten på Instagram.

Like bilder fungerer best

For å skape en stil og få et gjennomgående tema blant bildene er det vitktig at:

  1. Bildene er tatt samme vei. Vi anbefaler å ta bildene horisontalt, da det fungerer best på både Facebook og Styletime.
  2. Bildene er like store.
  3. Bildene er tatt i samme vinkel. Når du skal ta resultatbilder, er det fint om disse er tatt i samme vinkel slik at de blir mest mulig like. Da blir det også lettere for kunder å kjenne igjen at dette er ditt arbeid.

Kort oppsummert: Ta enkle, like bilder som er lyse og skarpe – så skal du se at kundene får et enda bedre førsteinntrykk av salongen!

Og sist, men ikke minst – bruk kun dine egne bilder.

Lykke til! 🙂