husk dette før du farger håret

Bli inspirert

4 tips før du skal farge håret

Du har sikkert både Googlet og scrollet timevis på Insta for å finne den perfekte fargen, men hele jobben må faktisk ikke overlates til frisøren. Her er noen tips til hva du kan gjøre før du skal farge håret for å få best mulig resultat!

1. Sjekk om du tåler produktene

Har du reagert på hårfarger og hårprodukter før? Da kan det være lurt å helgardere seg med en såkalt “patch-test” minst 48 timer før du skal farge håret. En “patch-test” går ut på at du tester produktet på huden for å se om du reagerer på det. Bare gå innom salongen før timen din å spør etter det.

2. Ha goooood tid

Sett av god tid. Skal du for eksempel gå fra mørkt til blondt hår kan det ta ekstra lang tid. Pass derfor på at du ikke har noen avtaler rett etter behandlingen, for det er ganske kjipt å enten måtte avlyse eller gå fra frisøren med et halvferdig resultat…

3. Ikke vask håret ditt samme dag

Det sies at fargen sitter bedre om du ikke vasker håret ditt samme dag, eller morningen før du skal til frisøren. Da rekker nemlig håret ditt å bygge opp en naturlig barriere mot kjemikaliene i hårfargen – så ikke bare vil det beskytte håret ditt, du vil også sette ekstra stor pris på ditt nyvaskede hår med ny farge!

4. Ta med inspirasjonsbilder

Synes du det er vanskelig å beskrive drømmefargen til frisøren? Ta med noen inspirasjonsbilder for å vise hvordan du vil farge håret! Men, husk også at selv om du har funnet drømme-sveisen på Instagram er det ikke sikkert at akkurat ditt hår kan farges likt på 1-2-3. Kanskje du til og med må ha to runder i salong før du får det perfekte resultatet.


Psst…Vær oppmerksom på at de fleste frisører kun oppgir fra-pris på behandlingene. Dette fordi det er vanskelig for frisører å gi en eksakt pris før de har sett tykkelsen og lengden på håret ditt. Så regn alltid med at du må betale litt mer enn oppgitt pris, så kan du heller bli du positivt overrasket 🙂

Ikke bestilt time ennå? På Styletime.no finner du flere hundre ulike salonger som tilbyr farging av hår. Sjekk ut alle salongene i din by her:

Finn salong

finn flere flinke frisører i ditt nærområde og book din time på Styletime.no