Om du er en av de som skulle ønske du brukte litt mindre tid på brynene dine om morgenen, finnes det  flere løsninger til flawless bryn!

Bli inspirert

Hvordan forme øyenbryn? Mini-guide til brynstyling

Å få symetriske øyenbryn med riktig form og farge er ikke alltid like enkelt. Om du er en av de som skulle ønske du brukte litt mindre tid på brynene dine om morgenen, burde du prøve brynstyling eller microblading!

Forming av øyenbryn hjemme

 

Vet du hvordan du vil ha øyenbrynene, er det enkleste – og billigste å gjøre det selv. Har du alltid gjort det samme, men er litt usikker på om du former øyenbrynene på riktig måte kan det være lurt å ta en titt på denne illustrasjonen. Den gir deg noen tips til om brynene dine har riktig lengde og bøy. Og best av alt – du trenger kun en sminkekost/blyant og en pinsett. Har du en eyeliner eller brynspenn kan det også være lurt å tegne opp hvor du skal nappe. 

 

Forming av bryn og brynstyling hjemme

 

1. Hold blyanten loddrett, rett ved ytterkanten på neseboret. Øyenbrynet skal begynne der hvor blyanten treffer. Er brynet ditt for kort er det bare å begynne å spare!

2. Høyeste punkt på brynet finner du når du holder blyanten diagonalt fra neseboret til midten av øyet når du ser rett frem. Stemmer ikke dette med den brynsformen du har i dag, vil vi anbefale å spare øyenbrynene og heller vente med å nappe de i riktig form. Da unngår du å få for tynne bryn.

3. Øyenbrynet skal slutte der blyanten treffer når du strekker den fra neseboret til ytterste kant på øyet.

 

Brynstyling i salong

 

Synes du dette hørtes vanskelig ut, eller kanskje du bare vil unne deg selv litt egenpleie? For å få perfekte øyenbryn kan det være en idé å prøve brynstyling hos en salong. Ikke bare vil de finne den perfekte formen som du kan vedlikeholde hjemme, men de vil også hjelpe deg med å finne riktig farge.

 

 

brynstyling i salong forming av bryn

 

 

For 200-600 kr får du farging og forming av bryn hos en brynstylist. Da vil behandleren måle opp øyenbrynene og forme de slik at brynene passer akkurat ditt ansikt. Fargen vil også tilpasses hårfarge slik at resultatet blir så naturlig som mulig.

 

Før du former øyenbrynene (både selv og i salong) er det viktig å spare brynene i et par uker, slik at brynstylisten har litt å “jobbe med”. Vi vet det kan være kjipt å gå med unappede bryn, men det er absolutt verdt det. Trust me!

 

Voksing, napping eller threading?

 

Når du skal forme øyenbrynene er det også mange alternativer til hvordan du kan gjøre det. Her er de mest populære metodene voksing, threading og god gammeldags napping.

Hva du liker best må du rett og slett prøve deg frem til. Har du veldig sensitiv hud og har reagert på voksing før burde du kanskje droppe den metoden, og heller prøve napping eller threading. 

Threading er svært skånsomt for huden, men igjen vanskelig å gjøre selv. Det er derfor anbefalt å gjør det hos en profesjonell.

 

Les også: Har du prøvd threading – hårfjerning med tråd?

 

 

forming og farging av bryn styletime

 

Microblading

 

Microblading er en form for semi-permanent makeup hvor tynne hårstrå “tatoveres” på øyenbrynene med en tynn penn. Dette skaper et inntrykk av fyldigere bryn med perfekt farge. Siden dette er en mer langvarig behandling enn farging og forming av bryn er det også noe dyrere. Men, har du et stort ønske om tykkere øyenbryn og er lei av å sminke de, er microblading et godt alternativ til du får spart ut dine naturlige bryn.

 

Les også: Hva er egentlig microblading?

 

Psst! Sjekk alltid om det er inkludert påfyll eller ikke før du bestiller time!

 

 

microblading øyenbryn styletime
Microblading

 

Permanent makeup

 

Permanent makeup, eller PMU er for mange en velkjent form for tatovering av øyenbryn. Så ja, dette er permanent tatovering av bryn. Her velger du sammen med behandleren hvilken farge du ønsker, og hvilken tykkelse og form du vil ha. Du vil også få tegnet opp brynene på forhånd slik at du får et inntrykk av hvordan det vil bli før du får permanent makeup på brynene. 

 

 

Ønsker du å få brynstyling, prøve microblading eller kanskje PMU? På Styletime.no kan du sammenligne salonger, priser og booke time dirkete.

 

Bestill time