Gel

Bli inspirert

5 tips til hvordan du holder gelenegler fine

For å bevare gelenegler best mulig har vi spurt noen flinke salonger om tips til hvordan du holder neglene dine fine. 

Det er en herlig følelse når du går ut av neglsalongen med nye, perfekte gelenegler. Men, så kommer hverdagen, og plutselig får du et rift eller neglen faller av.  Hva skal du gjøre da? Og hvordan kan du unngå at dette skjer?

Gelenegler

Hva kan du gjøre selv?

  • Ikke pill på neglene! Det sier seg kanskje selv, men begynner du å få rifter og piller på neglene blir de raskt stygge. Er du uheldig kan det være lurt å ha en blank neglelakk tilgjengelig for å tette igjen riften.
  • Ikke belast neglene for mye. Åpne skap, ta på sko, løfte ting… Alt dette belaster neglene og øker sjansen for at de skades og til slutt faller av. Pass derfor ekstra godt på når du har gelenegler.
  • Vær forsiktig med å file neglene selv. Joanna på Afrodite’s Beauty forteller at de fleste som ønsker å file ned neglene selv gjør det feil. For du skal ikke file neglene i rette linjer. Da vil neglene føles tykkere og kan lett sprekke opp. Må du file neglene dine, er det derfor viktig at du filer dem i en bue slik som neglteknikeren har gjort. 
  • Ikke ha for lange negler. Har du naturlig små negler, er neglebiter eller skriver mye på PC kan det være lurt å begynne med korte negler, eller negler uten forlengelse. Dine egne negler vil bedre tåle belastning og vare lenger
    – ettersom sjansen for at de brekker minsker. Ikke glem at neglene dine vil vokse, så ha dem heller for korte enn for lange i starten.
  • Ta vare på neglene dine. Darina Negldesign sier at negleolje kan være smart å investere i, både for å pleie neglebåndene og til å massere på neglene for å unngå at de blir tørre og porøse. Bruk også alltid hansker når du vasker eller tar oppvasken. Da beskytter du både negler og hender, uansett om du har gelenegler eller akrylnegler, anbefaler Marine på Majorstuen Velvære.

Ikke fjern gelenegler hjemme

Ja, vi vet det kan være veldig fristende, men det er absolutt ikke anbefalt å fjerne geleneglene selv. Sjansen for at du skader dine naturlige negler er stor, og du vil få et dårligere utgangspunkt til å legge nye. Derfor er det alltid lurt å fjerne geleneglene dine hos en salong.

Om du ønsker nytt sett gelenegler, eller trenger påfyll kan du bestille time på Styletime. Liker du bedre akrylnegler, kan dette også bestilles her.

Finn salong

Gelenegler
Gelenegler