pedikyr

Bli inspirert

Hvordan ta vare på føttene hjemme

Føttene er med deg overalt. På stranden, trening, date og jobb. Dessverre kan det være lett å glemme å ta pedikyr. Her har du tipsene til hvordan du best mulig kan ta vare på føttene hjemme.

En god start med pedikyr

Er det lenge siden du stelte føttene dine og fikk fjernet hard hud, kan en time med fotpleie eller pedikyr være en god start. Da vil du få et godt utgangspunkt for å fortsette behandlingen hjemme. Når du tar pedikyr får du først et deilig fotbad for å mykne opp huden, før tørr hud files bort og negler og neglebånd blir klipt. Tilslutt påføres gjerne neglelakk eller Shellac.

 

Les også: Hva er forskjellen på fotpleie og fotterapi?

 

 

Føttene er med deg overalt. På stranden, trening, date og jobb. Dessverre kan det være lett å glemme å ta pedikyr. Her har du rådene til hvordan du best mulig kan ta vare på føttene hjemme.

 

Fotbad for ekstra pleie

Av og til kan det være lurt å unne seg selv et deilig fotbad. Så fyll opp et kar med vann, hell i litt tilpasset salt eller såpe, len deg tilbake og nyt. Etterpå må du gjerne gå over med en skrubb eller fil, og kanskje et strøk med neglelakk?

Vedlikehold med skrubb

For å holde føttene myke burde du bruke en fotfil eller en god skrubb minst en gang i uken. Et godt tips er å gjøre det når huden er myknet litt opp, så gjerne helt på slutten av en lang, varm dusj eller fotbad. Her er det også viktig å huske på at det kommer ikke an på hvor grov filen er, eller hvor hardt du skrubber – men hvor ofte du gjør det. Det beste er selvsagt å ha det som en rutine, for å holde føttene silkemyke.

 

 

Føttene er med deg overalt. På stranden, trening, date og jobb. Dessverre kan det være lett å glemme å ta pedikyr. Her har du rådene til hvordan du best mulig kan ta vare på føttene hjemme.

 

Vær forsiktig med neglene

Jada, vi har alle gjort det: Klipt neglene for langt inn på sidene og plutselg får du en inngrodd negl, eller bare veldig vondt. For å unngå at dette skjer må du ikke klippe neglene i en halvsirkel, men klippe lengden og file sidene forsiktig. Det er heller ikke anbefalt å klippe neglbåndene selv. I stede kan du skyve neglbåndene forsiktig bakover for å holde neglene sunne.

Krem er din venn

Føttene trenger også rikelig med fuktighet – spesielt på sommeren. Derfor er det lurt å bruke en god fuktighetskrem, gjerne tilpasset føtter, som du smører på føttene et par ganger i uken. Om du gjør dette før du skal legge deg får kremen ekstra lang tid på å trekke inn i huden.

Gode sko for fine føtter

Gode sko er ikke alltid de fineste, men gode sko gir de fineste føttene. Luftige sko med god plass hindrer gnagsår og dannelse av hard hud. Gode sko vil derfor gjøre det enklere for deg å ta en pedikyr hjemme ettersom årsaken til problemet minker.

 

Se alle salongene på Styletime som tilbyr pedikyr, fotpleie og medisinsk fotterapi.

Lykke til!