hårtrender 2020 styletime

Bli inspirert

Trender 2020: Hår, negler og sminke

Nytt år og nye beauty-trender! Styletime har snakket med flere flinke spesialister om hva de tror kommer til å bli de største trendene i 2020 innen hår, negler og sminke

Hårtrender 2020

I år blir de rette linjene byttet ut med dusere og mykere linjer for mer volum og lekenhet i håret. Pernille Jensen hos Betong Frisør i Oslo trekker frem korte bobber, micro bangs, fjærlette oppklipte lengder og generelt mer tekstur som fremtredende trender i 2020. 

Dette er også frisyrer som kler de fleste og kan tilpasses alle hårtyper. Så hvorfor ikke prøve noe nytt denne våren?

«…vi vil se mye korte bobber, micro bangs, fjærlette oppklipte lengder og generelt mer tekstur i årets hårtrender.» – Pernille Jensen, Betong Frisør

Naturlige, gyldne hårfarger er en av hårtrendene for 2020
Naturlige, gyldne hårfarger er en av hårtrendene for 2020

Når det gjelder farger håper og tror Jensen at vi kan legge de kalde blå grå tonene på hylla, til fordel for glødende varme og naturlige farger. Honning og gylden, varm beige sammen med mørkere, mer naturlige toner i bunn, er stikkord for de mest populære hårfargene vi vil se i 2020. Dette er også farger som skaper mer fylde og varme i håret.

Perfekt for deg som ønsker å gi håret ditt en pause fra bleking og lilla-shampo! … og er litt lei av striping og farging av etterveksten.

Les også: 4 tips før du skal farge håret

Negltrender 2020

Også i år vil neglene få mye fokus. Vi ser at nordmenn generelt er blitt mer opptatt av neglene sine, og at neglbehandlinger som Shellac, gelenegler og akrylnegler bookes mye hos salongene i hele landet. Særlig Shellac er veldig populært.

Les også: Hva er forskjellen på akrylnegler og gelenegler

Når det gjelder farger og design vil Joanne Zhou, eier av The Nail Studio på Frogner i Oslo særlig trekke frem puddertoner og fransk manikyr som trender for 2020. 

“Farger som nude, cappuccino og andre naturlige farger kommer vi til å se mye nå mot våren” – Joanna Zhou, Nail Studio Oslo

Manikyr i nude farge med minimalistisk design
Manikyr i nude farge med minimalistisk design

Disse fargene gir også en kul base for negledesign – enten på en negl eller på alle. Her ser vi at minimalistiske design med rette linjer og geometriske former er blitt veldig populært, gjerne i metallic eller med glitter.

Den klassiske franske manikyren blir også å se, men nå med en ny vri. Den hvite tippen vil i år bli å se med spennende farger som neon og glitter. Dette ser vi også på visningene til de store motehusene. 

Trender 2020 Pudderrosa manikyr med fransk design og glitter
Pudderrosa manikyr med fransk design og glitter

Sminketrender 2020

I følge Anette Klophus på Marlou Stylingbar og Cafè i Oslo er det glitter og bryn som gjelder nå! 

I vinter har grafisk eyeliner vært populært, og her har det bare vært fantasien som har satt grenser. Da både glitter og kule farger er blitt mye brukt. Nå mot våren blir det ofte lettere sminke og dusere farger som gjelder, men glitteret forblir!

trender 2020 Glitter er en enkel måte å for å gi sminken det lille ekstra
Glitter er en enkel måte å for å gi sminken det lille ekstra

Glitter ser vi også på catwalken hos store motehus som Fendi og Valentino i sine Vår/Sommer visninger. Her er glitteret også kombinert med tydelig eyeliner både over og under øynene. Makeup du enkelt kan få til hjemme!

brushed brows med brow lamination
Få brushed brows med brow lamination

Bryn er en viktig del av looken, og her ser vi at børstede bryn, eller brushed brows fortsatt er populært. Dette fullfører sminken på en edgy måte, og en fin måte å gi brynene litt ekstra oppmerksomhet.

Er du fan av brushed brows er Brow lamination en perfekt behandling for deg. Her blir brynene stylet og “laminert” slik at at formen holder seg i flere uker. 

Les også: Hva er brow lamination?

Ble du inspirert? På Styletime finner du hundrevis av flinke stylister, negleteknikere of frisører. Sammenlign salonger, les tilbakemeldinger og book time direkte på Styletime.no. Kanskje du også finner et godt tilbud?